swc-news-post-1

07/12/2020

ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η εναρκτήρια συνάντηση του Έργου LIFE PROWhIBIT.

Το Έργο «LIFE PROWhIBIT» συγχηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το Πράσινο Ταμείο και το IMPEL. Στόχος του έργου είναι η πρόληψη, ο εντοπισμός και η αποτροπή του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος Αποβλήτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του έργου LIFE PROWhIBIT στην καταπολέμηση του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος στην Ελλάδα αλλά και τη συμβολή του έργου στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και των άλλων δύο εταίρων που συμμετέχουν στο έργο, του Πράσινου Ταμείου και του IMPEL, οι οποίοι παρουσίασαν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε σχέση με το έργο και την υλοποίηση του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τη διαχείριση και την παρακολούθηση του έργου βάσει των προδιαγραφών του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για τις διοικητικές δομές, τις προδιαγραφές επικοινωνίας και την οικονομική διαχείριση του έργου από εκπροσώπους του ΥΠΕΝ και του Πράσινου Ταμείου.