25/10/2021

ΟΛΑ

Κοινή Επιθεώρηση με την Ελληνική Αστυνομία στο Πλαίσιο του Έργου LIFE PROWhIBIT

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021 η πρώτη κοινή επιθεώρηση του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδας με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο του έργου LIFE PROWhIBIT.

Από τα δεδομένα δορυφορικών εικόνων και χάρτων που είναι διαθέσιμα στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος νοτίου Ελλάδος, μέσω πιλοτικού προγράμματος με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Copernicus SEA Satellite Centre (SatCen), επιλέχθηκαν τρεις πιθανές «ρυπογόνες» δραστηριότητες.

Το τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέβη σε επόπτευση των δραστηριοτήτων και κατέληξε βάσει της εμπειρίας και των γνώσεων του σε 2 προτάσεις για πιθανή περιβαλλοντική επιθεώρηση.

Η επιτόπια αυτοψία διενεργήθηκε από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε συνεργασία Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και στις δύο δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στις ανωτέρω δραστηριότητες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν περιβαλλοντικές παραβάσεις ενώ σε μια εκ των δύο δραστηριοτήτων ακολουθήθηκε και αυτόφωρη διαδικασία από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος αλλοδαπός, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης διάλυσης και αποθήκευσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, για παράβαση του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος. Συγκατηγορούμενη του ανωτέρω είναι και 38χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία αναζητείται. Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος μας μέσω των κοινών επιθεωρήσεων είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων επιβολής του νόμου, καθώς και η διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου κοινών δράσεων στο πλαίσιο της καταπολέμησης του περιβαλλοντικού εγκλήματος.